13.04.2010 г.

С плетени цветя

От кога чакам предизвикателството на Картичкофуриите и Ле Истинска ръчна изработка , за да се развихря ;) Не, че имам повече време, но някак си свикнах поне три дни в седмицата да си лягам в 3часа през нощта... Ще гледам да се справя, защото имам поне три идеи за реализиране. Е, едната е вече факт! Картичка със собственоръчно изплетени цветя:







Отдавна се възхищавам на тези плетени цветенца и благодаря на мама, че ми показа как става номера. Вече няма пречки пред мен - мога да си експериментирам колкото си искам и да изплета най-разнообразни модели цветя. Изобщо не са ми нужни никакви схеми - те са в главата ми. Плетенето на подобни елементи се оказа много е забавно!















Стъблата и листата на тези плетени цветя са рисувани и оцветени с акварелни моливи, но без да използвам вода. Моят консултант по художествените въпроси /големият ми син Жоро/ прецени, че ефекта, който се получи при оцветяването на релефения картон, не трябва да се изгубва, а това неминуемо щеше да стане при намесата на четката. Е, все пак се изкуших да сложа и готови елементи, но тези брадсове пеперуди са толковаа сладки и така добре паснаха на цялата композиция...

Е, първият проект е вече реализиран и представен! Останаха още два. Дано, дано успея да намеря време да реализирам и тях.

Надявам се картичката ми да се приеме за участие и в тазседмичното Крейзи предизвикателство Don't Call Me Flat. В чест на новото попълнение на отбора - Trish Hughes  дори и вътрешната страна на картичката е с 3D ефект /не става много ясно от снимката/, което би затруднило малко надписването й, но това е жертва, която мога да направя в името на предизвикателството и добрия вид на творбата ;)



Лека нощ от мен! Отивам да гушкам моя малък сладур и да сънувам следващите си проекти! 

21 Comments:

Unknown said...

very pretty, love the flowers!!! thanks so much for playing along with us over at the crazy.
Trish

Milena said...

Прекрасна е!Поздравления за цветенцета,а и цветът им е много хубав!Чудесна композиция,много ми допада цветовото съчетание!БРАВО:)

Addii said...

много ми харесва цялата картичка-страхотна,цветята са много красиви

Creative said...

Изключително красива картичка! Изключително нежна! Изключително прекрасна! (Аз я виждам и без пеперудките :)
Просто невероятна!
И майка ми плете страхотно на една кукичка. Но аз така и не намерих време и желание да се науча толкова години, но това не ми пречи да се възхищавам изключително много на този тип умение и красотите, които стават, и на хората, които го умеят.
Надявам се да продължиш да ни радваш с плетени красоти и да ги въплатяваш в картички, защото наистина стават невероятни композиции!
Прекрасна Картичка!

Unknown said...

Прекрасна! Действително ефектът на тези цветя е невероятен. И аз отдавна много ги харесвам, но няма начин да се справя с плетенето :). Браво на теб!
Въртешната декорация също ми харесва. Чудесно допълва лицето!

Ivolina said...

Прекрасна е. Много красиви цветя. Въобще цялата картичка е много красива, а елементите и изпипаните детайли я правят още по-хубава.
Иска ми се и аз да се бяха научила да плета на една кука.

Irena said...

Страхотна картичка, цветенцата са прелестни, много ми харесват :)
Цялата картичка е прекрасна :)

~Gery~ said...

Ели, толкова е ценно това, че можеш да плетеш цветенца! А пък начинът, по който ги прилагаш е изключително красив! И аз мисля, че листенцата така са по-интересни!
Изобщо цялата композиция е за АХ!!! с големи букви!:)

арт_мама said...

Благодаря ви, момичета! Така приятно ме изненадахте тази сутрин с вашите коментари - подействаха ми като чаша силно, ароматно кафе!
Creative, честно казано и аз вече я виждам без пеперудите...
Thanks, Trish!

Greta said...

Цветята са страхотни,чудесно си ги съчетала с всичко останало по картичката.Сега очакваме да ни направиш един урок за плетене на такива красиви цветя(или да ги пуснеш в търговската мрежа,за да можем и ние да се сдобием с такива).
Искрено ти се възхищавам на таланта и прецизността,с която реализираш всеки един проект!

Маги said...

Прекртасна е! Цветята страшно много ми харесаха.

Chiges said...

Страхотна е! Много нежна е станала. Колко такива цветчета са красяли дрехите ми като дете... много носталгично ми подействаха :). Много ми се доплете като ги гледам. Ако сега започна, до зимата може и завърша нещо :D.

Le said...

Прекрасна е!
Цветовете и съчетанията им много ме впечатлиха, вътрешната декорация също. Поздравления и респект към теб!
За пеперудите - и аз бих я предпочела безм, но сигурно заради отношението им към пеперудите изобщо.
Плетенето на цветенца и изобщо на елементи на една кука е много увлекателно. И аз съм събрала една торба с такива, но поради по-грубата прежда, така и си стоят неупотребени. Преждата е важна и това, което ти си направила е много много чудесно!:)Поздравления!

Ваня said...

Ели , прекрасна картичка ! Отдавна им се мая на тези плетени цветенца и знам че не е трудно ама кога да ги захвана.Но и да ги изплета , сигурно няма дами харесат толкова , колкото твойте.

Nana said...

Ели, не остана много да кажа, но страхотна картичка. Особено ми хареса как си оставила листата, прав е Жоро, че те е спрял. :)

Irena said...

Заповядай в моя блог за да получиш наградка :)

Irena said...

Не успях да се стърпя и те наградих с още 1 наградка :)

арт_мама said...

Благодаря ви за хубавите думи!
Грета, замислила съм се за нещо подобно, още повече като гледам твоята красива серия "Decoration"... Ще видим какво ще излезе ;)

Addii said...

наградка при мен :)

Д. Стефанова said...
Този коментар бе премахнат от автора.
Д. Стефанова said...

Поздравления за красивата картичка и нестандартната идея!
Както ти обещах - намерих от къде може да си закупиш совалки - тук.