29.03.2010 г.

Честит празник!

Честит празник на всички, носещи имена на цветя и най-вече честит празник на малката Невена - Вени!


Пожелаваме й да е много здрава, да расте весело и безгрижно дете и винаги игрите с нея да са най-забавни :) Гушшш!
Този път няма картичка към подаръка, но за сметка на това опаковането на тези прекрасни, ароматни зюмбюли е лично мое дело.


Весел празник! 

21.03.2010 г.

Орисници

За първото ни бебе във форума от темата Scrapbooking & Cardmaking  в БГ-мама се събрахме цял отбор орисници, с идеята да направим по една картичка, в която да вплетем добри пожелания за малкия Венко - първата рожба на мама Катя /Sear145/. Пазихме дъъълго време тайната, докато най-накрая те пристигнаха до своята крайна цел и вече можем да ги покажем на всички.
Първо да покажа моята картичка - удържах да не я публикувам толкова време! С нея орисвам малкия сладур да бъде много здрав:


В мисията ми помогнаха рисувани от мен, сладки животни с 3Д ефект, вълшебна пръчка, разпръскваща звезден прашец и палава маймунка, скрита във вътрешността на картичката:


Картичката е особено подходяща за предизвикателството на Картичкофуриите за тази седмица, ако я признаят, понеже тя е правена преди време, но поради идеята за изненадата не е показвана никъде досега.


А сега да представя и другите орисници:

Нана, която ориса името Венко, да му носи много късмет и да отваря за него всяка врата:


 Гери /Блещучка/, която пожелава на малък Венко голям просперитет:



 Билба, която му пожелава да порасне голям и силен, че пуловера на татко да му стане съвсем по мярка:



Рони , която го орисва на весело и безгрижно детство:


Арабела - пожелава му дълги, приятни и освежаващи разходки заедно с мама Катя:


И чудесната картичка на Теди /Чигес/, която орисва малкия Венко да бъде съпроводен с късмет през целия си живот:


Ето ги и всичките картички на куп:


Много се забавляхме докато подготвяхме тази изненада! И наистина от  все сърце пожелаваме на малкия Венко и мама Катя само най-прекрасни неща!

16.03.2010 г.

Врани Неразбрани - Що е то?

Врани Неразбрани е име, което много отдавна съм си избрала за моите проекти. Всичко започна с едни черни, рошави птици, кацнали на дамски потник. Когато ги видях и знаех, че съдбата ми ще е свързана с тях по някакъв начин. С помощта на една талантлива художничка, те получиха нова прическа и нов вид - станаха моите врани! Името Врани Неразбрани така им прилегна - то е плод на творческата фантазия на мой любим детски автор Дора Габе. Изминаха няколко години от тогава. Те само срамежливо се оглеждаха и чакаха да дойде техния миг. Ето го и подходящия момент. Представям моите Врани Неразбрани в обществото и се надявам да ви харесат, а на мен да донесат много късмет!



Засега ще ви отведат към моята Детска АРТ Работилничка, а за в бъдеще кой знае?! Може би имат и по-големи планове ;)

15.03.2010 г.

В началото бе... букета

Тези дни исках да изненадам малко следпразнично една много скъпа за мен дама. И понеже, знаете, денонощие от 24 часа не ми е достатъчно и все нямам време да свърша това, което искам, трябваше да взема букет от най-близкия цветарски магазин, който обаче не предлага кой знае какъв избор. Но все пак един букет успя да ми хване погледа - прекрасно съчетание между жълто и кафяво. И идеята за картичка към него изплува пред очите ми.


Това е и най-бързо направената моя картичка. Използвах само картони. А ефекта на "цветна хартия" получих с малки печати цветя и кафяво мастило. Трите основни елемента ми дават основание да участвам в Щурото предизвикателство. Тази седмица успях да хвана последния влак. Реших да се запиша и в Картичкофурийското предизвикателство на Теди, въпреки, че размера не е точно 3'х3', а 3'х2' - доближава се все пак ;)

13.03.2010 г.

Конкурс

   Разказвала съм ви за моята Детска АРТ Работилничка, нали?! Чудесно място е! И за да бъде още по-интересно, обявихме конкурс. Темата - "Подарък за мама". Основно изискване - в творбите да личи помощта на някой възрастен. Целта - да стимулираме работата в екип - деца и родители да творят заедно вкъщи, да се забавляват и после да ни покажат резултата.
   Подобен конкурс се организира за първи път в детската градина, която приютява   Работилничката ни и аз имах големи притеснения дали идеята ще се приеме добре, дали ще има желаещи за участие... И можете да си представите колко щастлива бях, когато разбрах, че сме предизвикали големи вълнения и имаме цели 22-ма участника! Не можех да се нарадвам на всички творби - прекрасни, излъчващи цялото вложено старание, радостта от съвместната работа с мама, татко, баба, дядо, кака, леля, кръстницата... Толкова много нови идеи! И когато дойде момента да изберем стана мнооого трудно, почти невъзможно. И журито, състоящо се от 4 специални личности, и целия персонал от детската градина - всички много се вълнувахме, обикаляхме около наредените конкурсни работи, обсъждахме и записвахме, триехме и поправяхме и съвсем, съвсем се объркахме :) Но конкурса си е конкурс и класиране трябва да има. То ще бъде обявено на 16 март. Е, достигнахме до някои решения, но те все още не са окончателни.
   Искам да ви помоля за помощ - вас, хората, които разбират от красиви неща и с които ми е толкова приятно да споделям частица от почти всеки мой ден! Ще представя тук, със съгласието на авторите, участващите в конкурса творби. Към момента ще бъдат анонимни, представени само с поредния си номер. Ще се радвам на вашите коментари - представете или своя топ 5 или просто кажете кои работи и с какво са ви впечатлили.
   Надявам се снимките да покажат нещата в най-добрата им светлина. Някои са по-сполучливи, други - не толкова. Днес направихме над 150 кадъра. Светлината се променяше непрекъснато - ту беше слънчево, ту облачно... Искам да благодаря специално и на моя голям син Жоро и на Цвети, че ме изтърпяха и че без никакви възражения сменяха фона, придържаха картоните, подреждаха и снимаха, даваха безценни идеи - без тях нямаше да се справя! Тук можете да разгледате повече и с по-голям размер снимки.
Ето ги и нашите участници:

1


 2.

 

 3.


4.


5.


6.


7. 


8.


9.


10.


11.


12.


13.


14.


15.


16.


17.


18.


19.


20.


21.


22.


Труден избор, нали?! 

8.03.2010 г.

Празнично

По стечение на обстоятелствата у нас посрещнахме празника болни. И въпреки, че тримата ми мъже ме поздравиха рано-рано сутринта, някак си не можа да ми стане съвсем празнично, при положение, че навсякъде около мен се чува само подсмърчане и кашлица. Но когато влязохме в кабинета на нашата лекарка и й подарихме направената с голяма благодарност за грижите й към семейството ни картичка, когато видях нейната неподправена радост - е, това успя да приповдигне и моето настроение :). Ето я и картичката:


Още по празнично ми стана, когато разбрах добрите новини, че децата вече са по-добре и за пореден път сме отървали лежането в болница.

 

Весел празник на всички дами и да получавате само хубави новини!

2.03.2010 г.

Аз и Двете елши

С голяма радост искам да се похваля, че получих своята поръчка от Двете елши - единствен по рода си магазин в България, рай за картичкоманяците! И колко хубаво е, когато трябва да чакаш само два дни, за да пипнеш с ръка мечтаните материали, които са с високо качество и работата с тях е несравнимо удоволствие! А цените - мога да кажа, че са много добри! Никак не е за пренебрегване и факта, че ако има нещо, което те притеснява относно поръчката, Рали и Ем са насреща и любезно и бързо ще разрешат всеки възникнал прблем.
Ето и първата ми творба, вдъхновена от новите ми съкровища:


Използваните хартии са на Basic Grey. Печат на Penny Black "Прегърни ме", отпечатан с мастило StazOn. Това са две от нещата, за които си мечтая от доста време. Обичам да рисувам, но процеса ми отнема доста време, а то за мен е много ценно. Е, изключително съм доволна. Печатите са с много добро качество. Казвам печатите, защото освен този, си поръчах "Заешки разговор", също на Penny Black и  един чудесен комплект на Pepper & Friends. А мастилото е перфектно. Бързосъхнещо, водоустойчиво, с ярък цвят. Малко се притеснявах при оцветяването с акварелните моливи, особено когато дойде реда на водата, но притесненията ми се оказаха напълно излишни :). Елемента с картинката е изрязан с ножица на Dovecraft, "Колониално". С нея се реже с такава лекота и хартия, и картон. Изобщо няма нищо общо с ножиците с релеф, които съм използвала до момента. Маргаритките са от пънч на Dovecraft - продукт, със същото високо качество, както на изброените до момента.


Брадсовете също са от Елшите - Мини Тропик. Имат чудесни цветове.  За вътрешното оформление използвах един печат от комплекта Pepper & Friends.

 

Да не пропусна - използвах и пънч сърце, но сега ще ви изненадам - той не е от Двете елши - подарък ми е от Нана, за който много й благодаря! 

 
И да не си мислите, че това е всичко?! Има още няколко нещица, които са също толкова прекрасни - надявам се скоро да мога да ви ги покажа в поредния ми проект :).

Е, изводът от цялата публикация е, че аз и Двете елши сме неочаквано добра комбинация! Опитайте и вие - гарантирам, че резултатът ще е фантастично удоволствие с дълъг, омайващ послевкус!