2.02.2010 г.

Шапка и шал

Ако публикацията Снежко ви е харесала и ви се е приискало да си направите такъв, но нямате "под ръка" някоя плетяща мама или баба, то вече пречки пред вас не съществуват. /Само не казвайте, че времето на Снежковците е отминало - навън наваля чудесен, бял сняг, видяхте ли го?/ Знам един много лесен начин да си измайсторите топъл комплект от шапка и шал - точно като този:

 

Трябва ви някакъв по-дебел плат. Аз използвах полар. С него се работи много лесно. Ако имате два цвята - страхотно. Ако не - става и само с един. Трябва да отрежете едно по-дългичко парче за шал и друго, правоъгълно за шапка. Аз отрязах и едно парче в бял цвят за декорация. Размера ще определите според своите нужди :)

 

Ще направим на шала ресни от двете страни, а на шапката - само от едната.

 

 Следва - някои ще си помислят, шиене, но аз ще ви изненадам - лепене. Нали трябва да е много лесно, а шиенето не се отдава на всеки. Знаете вече, че си имам едно любимо секундно гел лепило, с което смело лепя всичко. Е, внимавам и аз да не  залепна за нещо ;) 
Първо залепваме бялата лента към червеното парче. Само внимавайте единия плат да е от лицевата, а другия от опаковата страна.

 

След това лепим двете странични части на правоъгълното парче една към друга. Правилото в този случай е лице към лице - за червеното парче и лице  към лице - за бялото. 
Обръщаме и подгъваме бялото парче нагоре. Дано снимките помогнат на моите обяснения.

 

Полученият цилиндър връзваме в горната част, точно под ресните. И готово - получи се шапка!
А сега да пременим и Снежко:

  

Този начин за направата на шал и шапка пригодих преди години, когато за първи път в моята  АРТ работилничка правихме с децата Снежковци. Децата се справиха, ще се справите и вие!

Хубав и усмихнат ден от мен! 





8 Comments:

Anniesartbook said...

Е, не! Ти си просто гений! Друго нямам какво да добавя ( освен, че ще показвам снимки на снежковците, дето ще натворим! ;-)

Creative said...

Ох, че сладък снежко!

~Gery~ said...

Фасулска работа дет се вика.. Ама не става само с.. рязане... трябва и акъл :) Хихихи! Страшна сиииии! :)

Ivolina said...

Голям сладур.

venidi said...

eli golqm profesionalist si zna4i.pozdravleniq ot men i nevenka :)

арт_мама said...

Благодаря на всички ви за хубавите коментари! Ани, чакам с нетърпение и вашите Снежковци. А за Диди и Невенка специални целувки :)

Unknown said...

Много е сладък! Пркрасен!

Creative said...

Отново аз. :)
Намини през моя блог за наградка :)